Om Nia

Nia skapades av Debbie Rosas och Carlos Rosas i USA under åttiotalet och är en teknik som hämtat inspiration från både öst och väst från kampsport, dans och yoga. I Nia finns 52 grundsteg som under en timmes pass formas av energin i de nio rörelseformerna som ingår i varje Nia-pass. (Tae Kwon Do, Aikido, Ta’i Chi och Jazzdans, Duncandans, Modern dans samt Yoga, Feldenkrais och Alexanderteknik).

Ett Nia-pass består av enkla koreografier och fria rörelser där du tränar din förmåga att uttrycka dig. Nia ger dig möjlighet att både fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt utveckla styrka, smidighet och uthållighet.

Målsättningen med Nia är att skapa träning utifrån människans naturliga sätt att röra sig med ett helhetsperspektiv på människan. I Nia tränar vi barfota. Med åren har rörelseformen utvecklats långt över förväntan.

 

Om Nia 5 Stages

Nia 5 Stages of Selfhealing är baserad på fem grundrörelser ur vår sensomotoriska utveckling. Rörelserna som görs nere på golvet främjar framför allt styrka i bålen och fungerar dessutom mycket läkande då man rör sig lugnt och utforskar sin kropp i rörelse genom varje stadie.

Ring gärna om du vill ha mer information om hur träningen går till.
Lotten: 0736-22 31 35