Om mig

Jag heter Lotten Jersby och bor med min familj i Åsa.

När du tränar med mig, vill jag inspirera dig till att älska din kropp som den är just här och nu, men också ge dig redskap för att utvecklas och öka ditt välbefinnande. Jag tycker om att använda metaforer och lekfullhet i mina pass för att på ett odramatiskt sätt utmana och stimulera dig att utveckla dina rörelser och kroppsmedvetenhet.

Mitt första möte med Nia som träningsform var 2001. Det var ett starkt möte som gjorde djupt intryck på mig. Vid den tidpunkten var jag ganska nära (vilket jag inte förstod då) att ”gå i väggen”. Jag hade väldigt svårt att säga ”nej” och var mycket stressad och hade problem med att sätta gränser och lyssna på min egen kropp. När en av övningarna under mitt första Nia-pass var att hitta en stabil, grundande position med fötterna och med kraft och bestämdhet säga ”Nej!” så kände jag inte igen min egen röst. Det var helt främmande för mig att höra mig själv säga ett högt och bestämt ”Nej!” varför det berörde mig starkt och tårarna började rinna. Samtidigt upplevde jag en förnimmelse av frihet och kraft. Jag kände att ”detta var precis vad jag sökt, utan att veta att det fanns”!

Nia fick mig att känna mig hel. Att jag dessutom kunde träna en hel timme utan att titta på klockan och undra när det skulle vara över fick mig fast direkt!

Efter en tids träning utbildade jag mig till instruktör. Inledningsvis White Belt i Sverige följt av Blue Belt på Åland för Europas Nia-guru Ann Christiansen. 2011 tog jag Brown Belt i USA för en av de två grundarna av Nia; Debbie Rosas, men även Ann.

2016 utbildade jag mig även inom Nia Five Stages Of Self-healing som bygger på kroppens sensomotoriska utvecklingsstadier. Dessutom har jag under 1 1/2 år studerat Yoga Somatics och Restorative Yoga för Ateeka. Gemensamt för dessa former är att man arbetar  mycket med organiska, naturliga rörelser som är styrda utifrån en själv. -lugna och mycket stillsamma rörelser och positioner som verkar läkande och stärkande för hela dig!

Jag har varit verksam som instruktör i cirka fjorton år varav ca 7-8 år regelbundet på Nia Movement Göteborg. Idag har jag i huvudsak Nia i Åsa och hoppar endast in i Göteborg då och då.

För mig har Nia blivit en livsstil och förhållningsätt som ständigt hjälper mig att växa och utvecklas. Nia hjälper mig inte bara att hålla mig i form fysiskt utan också att slappna av och hitta koncentration när jag behöver den.

 

                                                                                                       NiaWarrior Lotten