Fötter

Fötterna -”händerna som rör vid jorden” som vi i Nia brukar kalla våra härliga fötter. Varför?
Jo, känsligheten i våra fötter är enorm! Vi har inte mindre än 7000 nervändar under våra fotsulor så snacka om att vi får mycket information om kroppen genom våra fötter!

Har du någon gång prövat zonterapi så vet du vad jag pratar om. Trycker man på olika punkter under fötterna så kan man stimulera olika delar av kroppen. Det är därför vi i Nia rör oss barfota och utgår mycket ifrån hur vi sätter ner våra fötter. Vi pratar om kroppens naturliga sätt att röra sig och att sätta ner fötterna med hälen först och sedan låta hela fotsulan ”rulla” över underlaget.

Genom att öka medvetenheten om våra fötter och hur de påverkar resten av vår kropp så kan vi lätt förstå hur stor betydelse det har för våra fötters välbefinnande att vi bryr oss om dem lite extra ibland. Kanske ett fotbad och lite massage då och då och lite extra omtanke genom att välja skor som fötterna mår bra i!

Själv har jag njutit av att så ofta som möjligt gå barfota i sommar. Nia på stranden med fötterna i sanden är som den skönaste peeling för fötterna samtidigt som det är helt underbart överhuvudtaget att vara utomhus i sol och vind!

Nu står hösten för dörren och alldeles snart flyttar vi in och Niar. Nu i veckan startar terminen i Åsa på Löftadalens Folkhögskola och då får våra fötter njuta av att danssalens mjuka golv tar emot oss och vår rörelseglädje!

Vi ses väl?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *