Välkommen till Fjärås Bräckadagen 17 maj!

Så laddar vi upp för härligt väder och sköna, vackra träningskläder!
Det är dags för NiaMotion att ge smakprov på Nia ifrån scenen på årets Fjärås Bräckadag. Oavsett väder slänger vi av oss skorna och andas in närvaro och fokus i kroppen. Låter musiken ta kropp och själ in i en lekfull dans full av lätthet, styrka, kampsport, yoga och allt vad du är.

Vi har fina träningserbjudanden för dig som vill gå en kortare kurs eller skaffa ett klippkort för höstsäsongen. Du har också möjlighet att köpa de sköna, vackra träningskläderna jag nämnde. För dagen till extra bra priser!

Väl mött!

/Lotten
Nia Brown Belt Instructor

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Fötter

Fötterna -”händerna som rör vid jorden” som vi i Nia brukar kalla våra härliga fötter. Varför?
Jo, känsligheten i våra fötter är enorm! Vi har inte mindre än 7000 nervändar under våra fotsulor så snacka om att vi får mycket information om kroppen genom våra fötter!

Har du någon gång prövat zonterapi så vet du vad jag pratar om. Trycker man på olika punkter under fötterna så kan man stimulera olika delar av kroppen. Det är därför vi i Nia rör oss barfota och utgår mycket ifrån hur vi sätter ner våra fötter. Vi pratar om kroppens naturliga sätt att röra sig och att sätta ner fötterna med hälen först och sedan låta hela fotsulan ”rulla” över underlaget.

Genom att öka medvetenheten om våra fötter och hur de påverkar resten av vår kropp så kan vi lätt förstå hur stor betydelse det har för våra fötters välbefinnande att vi bryr oss om dem lite extra ibland. Kanske ett fotbad och lite massage då och då och lite extra omtanke genom att välja skor som fötterna mår bra i!

Själv har jag njutit av att så ofta som möjligt gå barfota i sommar. Nia på stranden med fötterna i sanden är som den skönaste peeling för fötterna samtidigt som det är helt underbart överhuvudtaget att vara utomhus i sol och vind!

Nu står hösten för dörren och alldeles snart flyttar vi in och Niar. Nu i veckan startar terminen i Åsa på Löftadalens Folkhögskola och då får våra fötter njuta av att danssalens mjuka golv tar emot oss och vår rörelseglädje!

Vi ses väl?

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sommarens Nia på stranden har nu startat!

Så var det augusti igen och dags för Nia på Vita sand i Åsa! Varje torsdag i augusti 18:00-19:00 bjuder jag på Nia och hoppas att Du vill dela rörelseglädje och naturupplevelse med mig.
Första tillfället var uppslutningen god och flera hoppade direkt i badet efter ett svettigt, glädjefyllt pass. En del hade t o m pick-nick efteråt!

Låt Dig inte avskräckas om det regnar och blåser lite grann. Det kan vara helt underbart att Nia med vinden i öronen och regndropparna i ansiktet! Dock får vi väl vara lite försiktiga med att utmana ödet om det åskar och blixtrar allt för mycket… Oavsett väder finns jag på plats om Du så bara vill komma och ställa frågor, få information eller titta på. Höstens inomhusträning startar i september på Löftadalens Folkhögskola. (Se schema)

Gilla gärna NiaMotions sida på Facebook: www.facebook.com/niamotion.se
Där kan du också läsa lite uppdateringar om vad Nia kan ge till Dig och Din kropp.

Väl mött!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sommarpicknick!

Äntligen dags för sommarpicknick!

Torsdagen den 3 Juli 18:00 inleder vi med ett skönt Nia-pass på Vita sand vid Åsa Camping. Därefter har vi picknick på stranden tillsammans. Tag med dig din picknick-korg med det som du vill ha att äta och dricka så bjuder jag på energibollar och Nia!

Alla som vill, är välkomna! Man behöver inte ha provat Nia innan då det inte krävs några förkunskaper.
Kom som du är och bara njut av rörelseglädjen!

Välkommen!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Självläkning

Att lyssna inåt och uppleva kroppen precis så som den är just nu, möta den med lugna andetag och bjuda in rörelse utan krav på prestation, det ger dig möjlighet till självläkning.

Kroppen är vis och vet vad den behöver. Så om du bara visar tillit och acceptans och följer  kroppens signaler så visar den vägen. Tillåt dig att vara i det som känns läkande, så länge du behöver. Det är det som är det fina med Nia, att vi får möjlighet att vidga vår medvetenhet om våra kroppar och därigenom förstå hur vi kan använda kroppen för att hitta en hållbar, lekfull, skön väg till ökad hälsa.

Through Movement We Find Health!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

NiaYogaDans-festivalen

Body-Mind-Emotion-Spirit! -det är aspekterna av Nia som gör det så underbart! Hela människan får vara med i Nia. Det är kanske det som gör att Nia är svårt att förklara och måste upplevas. Min subjektiva upplevelse av Nia är att tid och rum försvinner, känslan av närvaro förstärks och kraftfulla rörelser blandat med mjuka i en dynamisk mix gör att jag inte bara är svettig efteråt, utan även skönt avslappnad.Meditationsbild
Varje pass har sitt fokus. Det är något som jag tar med mig i mitt övriga liv också, när jag inte tränar Nia utan ”lever” Nia. Idag har mitt fokus varit att lyssna på mina muskler med intentionen ökad avspänning. Så just nu känns kroppen skönt mjuk och varm!
Nu är det bara två dagar kvar till NiaYogaDans-festivalen i Göteborg. Jag längtar!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Dagens fokus

Dagens fokus är rörelseglädje -Joy Of Movement! Röresleglädje är själva kärnan i Nia och innebär att vi söker efter det välbehag som kommer då vi är närvarande i och medvetna om våra kropp, känslor och tankar.

Att vi möter vår kropp där den är just nu med acceptans och vilja att stärka, läka, utvecklas och ha en härlig stund är just det som är så gott med att träna Nia.

Rörelseglädje är något mera än din personliga smak, rörelseglädje är det som kommer inifrån som kroppen mår bra av. Rörelseglädje kan upplevas vid sidan av känslor som t ex sorg, ilska, glädje, etc. eftersom rörelseglädjen finns där när du ger din kropp det den vill ha. Vi kan känna rörelseglädje i både stort och smått. Från kraftfulla punches med mycket styrka till lugna meditativa rörelser. Kom och ha en härlig stund på stranden ikväll! Vi ses!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Härlig Nia på stranden igår med härliga deltagare!

Kungsbackapostens besök och intervju kan vi se i morgondagens (lördagens) tidning, så håll utkik! Nu finns vi också på Facebook! Gå gärna in och gilla sidan: www.facebook.com/niamotion.se Nästa torsdag på stranden går vi igenom hur du kan använda de tre olika intensitetsnivåerna i Nia för att anpassa träningen så mycket som möjligt utifrån Dina behov! Välkommen!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årets premiär av Nia på stranden!

En stor sol sken över Vita sand när det var dags för årets första Nia på stranden. Underbart att känna sanden mellan tårna, en fördel med att göra barfotaträning ute på stranden. Nästa torsdag är det dags igen! Samma tid (torsdag kl.17:30) och samma plats! Vi ses väl?

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Välkommen till Nia i Kungsbacka & Åsa!

Jag är så glad att meddela att nu finns Nia i Kungsbacka och Åsa!
Kom och Nia med oss på stranden i sommar! Läs mer under schema….

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar